Saune electrice

0

Principiul cabinelor incalzite cu infrarosu (saunele cu infrarosu)In cabinele incalzite cu infrarosu (numite, adesea si saune cu infrarosu), este folosita incalzirea radianta generata pe un principiu similar panourilor radiante ECOSUN. In acest caz, totusi, prin folosirea undelor infrarosu se urmareste incalzirea musculaturii si a tesuturilor utilizatorului pina la o adancime de aproximativ 4 cm. Datorita acestei incalziri profunde a organismului, are loc o transpiratia abundenta la temperaturi mai scazute ale aerului decat in situatia saunelor cu aburi de tip clasic, la care pe intreaga durata a folosirii saunei, temperatura aerului variaza intre 30 si aproximativ 55 °C.

Cabinele infrarosu pot fi folosite pe intervale mai lungi, cu scopul de a elibera toxinele din organism prin intermediul transpiratiei sau pe perioade mai scurte de timp, de exemplu pentru incalzirea musculaturii inainte efectuarii unor exercitii fizice intense cum ar fi: antrenamente, alergari, body-building, ridicare de greutati.

Avantajele panourilor IRC pentru saunelor/cabinelor cu infrarosu:

 • razele infrarosu incalzesc pielea mai rapid, iar caldura patrunde mai profund in tesuturile musculare decat caldura generata de aburi
 • datorita temperaturilor mai scazute ale aerului in interior, acest tip de sauna poate fi folosita si de persoane care sufera de boli cardiovasculare sau respiratorii
 • fata de alte moduri de incalzire, implica mai putine costuri de achizitie; de asemenea, deoarece nu scade umiditatea, influenta negativa asupra mediului inconjurator este minima
 • costurile operative sunt mai mici cu cca 30% – 50% in comparatie cu saunele cu aburi. Temperatura aerului din cabina este mai scazuta; energia este folosita pana la 80% pentru incalzirea directa a corpului.
 • panourile radiante IRC se incalzesc uniform pe toata suprafata si in comparatie cu caloriferele ceramice sau convectoare, care degaja temperaturi printr-o suprafata redusa, aceste panouri degaja caldura pe o suprafata mult mai mare la temperaturi joase
 • exista posibilitatea amplasarii saunei intr-un spatiu redus – o cabina poate fi construita chiar si pe o suprafata de 1 m², ceea ce ofera posibilitatea de instalare in apartamente, spatii anexe etc.
 • exista posibilitatea unei ansamblari modulare – reglatoarele IRT includ conectica – pot fi montate doar cu ajutorul unui electrician sau firme autorizate si respectarea normativelor in vigoare.


Panouri radiante IRC

Detalii tehnice


Tip Putere (W) Voltaj (V) Greutate (kg) Dimenisuni Categoria
Panou IRC  1130 x360/260 260 230 5.9 1130x 360 5401810
Panou IRC  1130 x780/575 575 230 11.5 1130x 780 5401812
Panou IRC  1130 x780/575 S 575 230 11.5 1130x 780 5401814
Cadru lemn 1205×435 (pentru IRC 1130×360) 1205×435 5401816
Cadru lemn 1205×855 (pentru IRC 1130×780) 1205×855 5401818

 

Unitate de control – Regulator IRT 01

Regulatorul IRT permite setarea temperaturii pe suprafata panourilor radiante, precum a timpului de functionare necesar pentru a incalzi si ilumina cabina cu infrarosu.Acesta contine o unitate de putere (instalata intr-un tablou electric dedicat) la care panourile IRC sunt conectate cu ajutorul unei prize, precum si o unitate de control, cablul de alimentare si iluminat. Se pot conecta pana la 6 panouri IRC. Toate panourile IRC sunt echipate cu un conector special, compatibil cu IRT. Dimensiunile oferite pot fi combinate dupa cum este nevoie; cu toate acestea, puterea totala nu trebuie sa depaseasca 3.4 kW si unul (doar unul) dintre panourile utilizate trebuie sa fie echipat cu un senzor de temperatura integrat. Unitatea de alimentare se conecteaza la o priza de 230 V, protejata de un disjunctor diferential cu un curent rezidual de 30 mA.

Regulator IRT 01

 • Temperatura de utilizare 20-80 C ;
 • Timp setabil de la 1 – 99 minute
 • Unitate control avind inclus cablu, unitate de putere cu 3 conectori,
 • Cablu de 3m 230V/16A, cablu de 3m pentru iluminare, 8 suruburi.


Detalii elemente sauna cu folosirea panourilor IRC


Alegerea setului:

 • in concordanta cu marimea saunei se poate opta pentru diverse marimi de panouri care vor maximiza spatiul de expunere la infrarosu, vizand partea de jos si de sus a corpului (ideal este ca aceste panouri sa inconjoare utilizatorul din cel putin 3 laterale)
 • pot fi combinate pana la 6 panouri pentru fiecare panou de control dintre care doar unul trebuie sa contina senzor de temperatura. Puterea totala a panourilor atasate la o unitate de control poate fi de maxim 3.4 kW.
 • regulatorul IRT-01 este necesar pentru a controla panourile. Acesta este inclus in setul care mai contine unitatea de control si de putere. Unitatea de control trebuie sa fie instalata in interiorul saunei, iar cea de putere, din motive de siguranta, sub banca fara acces facil la aceasta.
 • cablurile de conectare care fac legatura cu sursa de alimentare au conectori specifici, dedicati, care nu pot fi conectati gresit.
 • in cazul in care este necesara iluminare interioara, atunci aceasta se poate realiza cu un cablu de conexiune la unitatea de control, disponibil in set.
 • panourile trebuie sa fie echipate cu o masca protectoare, de obicei confectionata din lemn.
 • aceste cadre de lemn nu au doar o functie de protejare, totodata ataseaza panourile pe pereti (panourile in sine nu pot fi prinse cu cleme sau aplice).


Webdesign & Promotion by
Imagine Plus in AFACEREA TA!