Folie de incalzire ECOFILM

0

Folia de incalzire ECOFILM este produsa in UK de catre FLEXEL, foloseste tehnologie de ultima ora si este destinata pentru a incalzi suprafete mari. Aceste sisteme de incalzire sunt compuse din folii laminate de poliester (PVC) intre care sunt inserate benzi de grafit ( carbon), fasii de cupru pentru alimentare si accesorii. Foliile de incalzire ECOFILM sunt livrate in 3 versiuni:

  • Folia de incalzire prin pardoseala (F)

  • Folia de incalzire prin tavan (C)

  • Folii pentru dezburirea oglinzilor (MHF)


ECOFILM F – Folie tip film flexibil pentru incalzire prin pardoseala


Principiu:

Folia F este instalata direct sub podea/parchet. Datorita profilului foarte subtire (max 0.4 mm) inaltimea dusumelei ramane practic nemodificata. Acest sistem de incalzire silentios si discret este de incredere si are o viata lunga de utilizare. Pentru aceste folii de incalzire oferim 10 ani garantie, desi durata de viata poate sa ajunga pana la 30-50 ani. Produsul a fost testat in concordanta cu standardele europene.

Instalare usoara, precisa si rapida

Folia incalzitoare ECOFILM este alegerea perfecta pentru incalzirea sub pardoseli flotante cum ar fi parchet laminat sau stratificat, iar prin folosirea unui sistem protector Heat-pak, se poate monta sub PVC sau mocheta. Grosimea foliei ECOFILM este numai 0.4 mm(!), este insesizabila, solutie ideala in apartamente sau case. Deoarece temperatura pardoselei nu trebuie sa depaseasca 27~29°C, folia este produsa cu un vataj adecvat, respectiv 100 ~ 130 W/m, iar pentru casele foarte bine izolate (low-energy) cu puteri de 60~80W/m. Aceasta inseamna ca standardele de siguranta a sanatatii sunt asigurate. Aici trebuie mentionat faptul ca metodele traditionale de incalzire utilizeaza un lichid pentru a transfera caldura, opereaza la temperaturi mult mai mari, care au ca rezultat o fluctuatie mai mare a umiditatii aerului si un efect negativ asupra pardoselii sau parchetului laminat.

Latimile disponibile sunt 60 cm (55 cm suprafata de incalzire respectiv doua margini de 2,5 cm) si 100 cm (97 cm suprafata de incalzire si doua margini de 1,5 cm care nu se incalzesc), iar pe lungime se taie adecvat in pasi de 1 cm pentru a se obtine exact lungimea frizelor. Aceste frize sunt legate una de alta pe intreaga suprafata de incalzire si sunt interconectate in paralel prin intermediul ccablurilor cu conectori. Folia este extrem de usor de instalat si rezistenta mecanic, fiind controlata termic printr-un termostat cu senzor de pardoseala. Este solutia perfecta sub parchet laminat si acolo unde nu se mai pot instala cabluri incalzitoare in pardoseala, precum in cazul unor renovari. Aceasta metoda de amplasare a foliilor reduce timpul si costurile de instalare.

Informatii tehnice Ecofilm F


Tabel detalii tehnice Ecofilm F


Sistemul de incalzire prin pardoseala cu folie de carbon este ideal pentru podelele din lemn sau parchet laminat. Parametrii tehnici ai foliei sunt in concordanta cu valorile rezistentei termice a materialelor. Standardele de siguranta a sanatatii sunt de asemenea indeplinite deoarece temperatura maxima a pardoselii este limitata la 27C. Sistemele de incalzire traditionale care utilizeaza lichid pentru transferul de caldura opereaza cu temperaturi semnificativ mai mari si fluctuatii mari in umiditatea aerului, ducand astfel la efecte nedorite asupra suprafetelor laminate sau din lemn.


Galerie Foto


Acest sistem de incalzire cu ECOFILM este folosit in peste 2.5 milioane de m² in Europa si a fost recomandat cu caldura de catre producatori de pardoseli de prima clasa precum PERGO, SCANDIFLOOR, ALLOC, KAHRS and JUNCKERS.

 

ECOFILM C – Folie pentru incalzire radianta in tavan


ECOFILM-C este o folie incalzitoare destinata utilizarii sub tavanele din gips-carton formand impreuna un panou radiant cu suprafata marita si in acelasi timp invizibil. Acest tip de folii asigura un sistem de incalzire in tavan ideal printr-o distributie uniforma a caldurii in intreaga camera. Pentru controlul temperaturii foliei de incalzire ECOFILM C se utilizeaza un termostat electronic. Pentru ca este un sistem de incalzire radiant, acelasi nivel de confort este obtinut la temperaturi mai scazute (2-4 grd. C ) decat in cazul incalzirii prin convectie. In general, prin reducerea temperaturii cu 1 grd.C, costurile de incalzire scad cu 6 %.

Folia ECOFILM C respecta acelasi principiu ca in cazul panourilor radiante ECOSUN, insa sistemul lucreaza la o temperatura mai redusa (40-60°C) compensand insa prin suprafata de radiatie marita.Radiatia de infrarosu este astfel mai putin intensa si distribuita mai echilibrata pe suprafata camerei, ceea ce creaza un confort ridicat. Deoarece in cazul incalzirii radiante in tavan nu se impune limitarea temperaturii ca in cazul celei prin pardoseala, puterea instalata a foliei ECOFILM-C poate fi mai mare, de 130-200 W/m. Latimea foliei este de 40, 50 sau 60 cm in corelatie cu cea a placilor de gips-carton. Folia se aplica peste vata minerala, apoi se aplica o folie din PVC hidroizolanta si la final placile de rigips. Benzile se leaga in paralel prin conductori de cupru si conectori adecvati. Sistemul se conecteaza la un termostat de camera.Informatii tehnice Ecofilm C


Galerie Foto


ECOFILM MHF – folie pentru dezaburirea oglinzilor


Folia ECOFILM MHF pentru dezaburirea oglinzi se utilizeaza in camerele de baie si incaperile cu umiditate ridicata si asigura protectia perfecta impotriva aburirii a oglinzilor. Folia functioneaza la temperaturi scazute si in acest mod previne supraincalzirea sau deteriorarea oglinzilor. Folia este dublu laminata pentru protectie suplimentara in mediul umed si are una din fete acoperita cu un adeziv care faciliteaza aderenta pe spatele oglinzilor. Alimentarea cu energie electrica se face de la reteaua de 220-230V si poate fi activata in mai multe moduri, cel mai frecvent mod fiind prin intrerupatorul de iluminat al incaperii. Instalarea este simpla si rapida. Luind in calcul valorile scazute ale curentului din foliile MHF putem spune ca costurile de operare sunt neglijabile. De asemenea, pentru aceste folii nu este necesara intretinerea.


Informatii tehnice ECOFILM MHF


Galerie Foto


Webdesign & Promotion by
Imagine Plus in AFACEREA TA!